Ett smakprov från vår nya företagsfilm som är under produktion. Möt SpectraCures grundare och hör dom berätta om hur allting började (oredigerat material).

Katarina Svanberg styrelseledamot och medgrundare till SpectraCure tillsammans med Sune Svanberg. Katarina är M.D., PhD och innehar bl a en professur i onkologi vid Lunds Universitetssjukhus och är medförfattare till över 180 fackgranskade artiklar. Hon har introducerat fotodynamisk tumörterapi i klinisk användning vid Lunds Universitetssjukhus och har, som den första kvinnan på 41 år, belönats med National Institute of Health Lifetime Achievement Award in Biophotonics från the International Society for Optics and Photonics.

Sune Svanberg är också ledamot i vår styrelse och bl a professor i fysik vid Lunds universitet. Han har varit föreståndare för avdelningen för atomfysik i 30 år och ordförande vid Lund Laser Centre i 15 år. Under 10 år var han ledamot i Nobelkommittén i fysik i 10 år och under två år var han dess ordförande. Han har belönats med omkring 20 internationella och nationella priser och innehar fyra hedersdoktorat och fyra hedersprofessurer.

 

Läs mer om Prof. Katarina Svanberg här.
Läs mer om Prof. Sune Svanberg här.